Fodor János

egyetemi adjunktus
ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet
Információtudományi Tanszék

A kilencvenes évek közepétől foglalkozik digitaizálással és webdesignnal, irodalmi webprojektek kivitelezésével. Az ezredforduló óta tanít a Bölcsészettudományi Karon és tart előadásokat konferenciákon a könyvtártudomány, web és kultúra összefüggéseiről. 2002-től 2010-ig órákat tart a Bölcsészinformatikai Önálló Program (2008-tól: Minor) oktatási programjában is.

Kutatási területei: hálózatiság és kommunikáció, a web fejlődésének társadalmi és kulturális hatása, digitalizálás, közösségi hálózatok.

Szervezője és előadója a 2007-es in4 konferenciának. 2010-ben a K2 könyvtártechnológia kísérleti műhely (OSzK / Könyvtári Intézet – TÁMOP program) szakértő bizottságának tagja. Fontosabb on-line munkái: a Nagyvilág, Prae, Napút és Magyar Napló folyóiratok webváltozatai, iNapló 1999-2014 webportál, Fodor András hálózati életműkiadás, iTTiVoTT helytörténeti adatbázis. Fontosabb nyomtatott munkái: Fodor András hagyatékának és összegyűjtött műveinek digitalizálása, szerkesztése, sajtó alá rendezése – Pro Pannonia és Gondolat Könyvkiadó.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>